Barlaeus sport


Op het Barlaeus hebben we helemaal boven in het gebouw, op de derde verdieping, de gymzaal. Omdat hij helemaal boven is, heb je fijn licht en een mooi uitzicht op de stad. Het zijn er twee. Één grote, waar we per jaar volleyballen, basketballen, honkballen, voetballen en andere teamsporten doen en een kleine, waar we krachtoefeningen doen zoals touwtjespringen, maar ook individuele sporten zoals judo, kickboksen etc. In de zomer sporten we altijd buiten. Dat doen we op de velden van de voetbalclub Swift. Sporten op het Barlaeus is echt heel leuk! Je leert ook veel nieuwe sporten kennen die je misschien nooit zelf zou doen, en die blijken dan heel leuk te zijn. In de zomer gaan we ook altijd zwemmen in het Miranda bad. Dat is altijd supergezellig en de gymleraren zijn heel aardig.

Onze school organiseert ongeveer 5 keer per jaar hardloopevenementen, je hoeft hier niet verplicht aan mee te doen maar het is echt heel leuk om te doen! Bijv. de Midzomernachtcross, hierbij ren je om 22 uur 's avonds en er doen wel meer dan 150 Barlaeanen aan mee!


Ook is er één keer per jaar een sportdag. Je zit hier in teams van verschillende kinderen uit je jaarlaag. Het is super gezellig en je leert veel meer kinderen kennen. Je hoeft niet in alle sporten goed te zijn, als je maar gewoon leuk mee doet, is het goed en ook nog super gezellig!